Civil összefogással jelent meg a HelloRómai – Lángos vagy beton című időszakos kiadványunk első száma, amelyet 15.000 példányban terjesztünk a Római-parton és környékén.

Szeretnénk, ha a helyi média által egyoldalúan tájékoztatott lakosság megismerkedhetne a tényekkel, fel szeretnénk hívni a figyelmüket a tervezett mobil árvízvédelmi fal kockázataira. Célunk a Római-part értékeinek megőrzése és, hogy biztonságos árvízvédelem valósuljon meg a Csillaghegyi-öblözet védelmére.

Az újságot a fővárosi képviselőkhöz is eljuttattuk, ezzel is próbáltuk segítheti őket a felelős döntésben. Már csak azért is, mert több más cikk mellett tartalmazza annak a Főváros által megrendelt “Összehasonlító szakértői értékelés”-nek a kritikáját, ami a képviselők április 5-i és június 14-i döntését megalapozta – a parti nyomvonal javára. Választott képviselőinktől az kértük, hogy független szakértők bevonásával kezdeményezzék az öblözet árvízvédelmének komplex vizsgálatát. Vegyék le a napirendről, ne hozzanak felelőtlen és szakmai ellenvéleményeket figyelmen kívül hagyó döntést. Szomorúan tapasztaltuk, hogy másodjára is döntött a Főváros 55.000 ember árvízbiztonságáról kockázatelemzés nélkül!

Továbbra is kiállunk amellett, hogy a Római-part közös örökségünk, jövőjéről felelős, széleskörű szakmai összefogáson és lakossági igényeken alapuló döntést kell hozni! Csatlakozz a mozgalomhoz, védjük meg közösen Budapest egyik utolsó természetközeli partszakaszát!
 


A kiadvány pdf formátumban letölthető innen.