Megjelent a HelloRómai – Lángos vagy beton című időszakos kiadványunk második száma. Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket az adományozóknak, akik ezt lehetővé tették!

A lapban a Nánási út-Királyok útja nyomvonalra kidolgozott koncepcióterv mellett vízügyes szakemberekkel készített interjúk, pozitív külföldi példák és sikeres civil mozgalmak története is megtalálható. Összefoglalót készítettünk arról a tanulmányról is, melyet szakértők egy csoportja dolgozott ki Tarlós István főpolgármester kérésére a Nánási úti nyomvonalra. Kánya Tamás land art alkotóval és Somogyi Róberttel, a Hattyú Vízisport Egyesület egyik alapítójával is beszélgettünk.

Célunk változatlanul a Római-part értékeinek megőrzése és a Csillaghegyi-öblözet biztonságos árvízvédelme.

A lapot az első számhoz hasonlóan 15.000 példányban terjesztjük a Római-parton és környékén.

Az újságot az óbudai és a fővárosi képviselőkhöz is eljuttatjuk, ezzel is próbáljuk segíteni őket a felelős döntésben. Legközelebb szeptember 27-én lesz újabb szavazás a Fővárosi Közgyűlésben a Rómairól.

Továbbra is kiállunk amellett, hogy a Római-part közös örökségünk, jövőjéről felelős, széleskörű szakmai összefogáson és lakossági igényeken alapuló döntést kell hozni! Csatlakozz a mozgalomhoz, védjük meg közösen Budapest egyik utolsó természetközeli partszakaszát!


A kiadvány pdf formátumban letölthető innen.